Business

OD SAVE DO NEBA

kula

Kula Beograd nalazi se na najboljem položaju u gradu – u blizini Kalemegdana, na samoj obali Save i sa direktnim pristupom Sava Promenadi. Buduće obeležje Beograda okruženo je urbanim tkivom Belgrade Waterfront-a i povezano je sa starim delom grada kroz jedinstveni javni prostor.

Kula Beograd je visoka 168 metara, sa 41 nivoom. Namena joj je mešovita – od 3. do 12 sprata nalazi se hotel sa 120 apartmana. U 26 gornjih spratova nalaze se brendirani stanovi – The Residences at The St. Regis Belgrade, dok se u prizemlju nalazi svečana sala. Nivo ispod zemlje rezervisan je za parking i servisni deo. Gornji deo Kule Beograd zarotiran je za 90 stepeni u odnosu na osnovu, u kojoj se nalazi The St. Regis Belgrade. Spoljni izgled građevine oblikovan je tako da odaje utisak dinamičnosti i fluidnosti, čime oponaša reku na čijoj obali se nalazi. Kula Beograd će, zahvaljujući svom položaju, stvoriti sinergiju sa shopping mall-om na južnoj strani, dok će se na severnoj nalaziti prostran javni gradski trg.

Na istočnoj strani nalaziće se tri odvojene javne površine. Sa jedne će se pristupati vidikovcu, lobiju i prodavnicama, sa druge će se ulaziti u The St. Regis Belgrade, dok će treća biti namenjena stanarima The Residences at The St. Regis Belgrade.

Plaza će predstavljati otvoreni prolaz između novog urbanog kompleksa i prostora za rekreaciju na obali reke. Ovo će, takođe, biti destinacija na kojoj će se i tokom dana i tokom noći odvijati različite aktivnosti i gradska dešavanja.

Kulu Beograd projektovao je SOM, a projekat razvija AECOM, uz podršku lokalnih arhitekata iz kompanija Energoprojekt Urbanizam&Arhitektura i DNEC. Ukupna kvadratura unutrašnjosti Kule iznosi 47.645 kvadratnih metara.

Ponuda brendiranih stanova u Kuli Beograd idealna je za profesionalce koji žele da imaju nekretninu u najživljem gradu ovog dela Evrope. Pogodnosti namenjene hotelskim gostima i stanarima The Residences at The St. Regis Belgrade su, između ostalog, bazen, teretana i prostor za odmor.

strelica gold star
tag1

Najviša kula u regionu
168 metara, 40 nivoa

Kula visoka 168 metara, kreirana kao graciozno remek delo arhitekture od stakla i čelika, nakon završetka izgradnje 2020.godine, biće monumentalna građevina koja će privući veliki broj turista. Zbog svog jedinstvenog oblika inspirisanog fludinošću reka Save i Dunava, kao i vidikovca sa kog se pruža panoramski pogled na grad, ova kula će biti omiljeno mesto okupljanja svih posetilaca Beograda.

more
strelica gold star
tag2

Vidikovac sa restoranom

Deo ovog projekta je i veličanstveni vidikovac sa panoramskim pogledom na grad, a nastaće na primeru drugih gradova u svetu i postati zaštitni znak naše prestonice, kao i mesto gde ćete moći da stvorite nezaboravne uspomene sa voljenim osobama. Ovo će biti jedinstvena destinacija za sve ljubitelje vrhunske gastronomije, jer će ovde, pored uživanja u pogledu na čitav grad, moći da isprobaju brojna jela ekskluzivnog restorana koji će ove pronači svoje mesto.

more
strelica gold star
tag3

Brendirani apartmani
kojima upravlja St. Regis

Apartmani St. Regis Belgrade, prvih ikada otvoreni u Evropi, biće ekskluzivni, prefinjeni i suptilni u svakom svom detalju, dekorisani pažljivo odabranim umetničkim delima, jedinstvenim teksturama i materijalima, dok će prirodne boje i tonovi kreirati vanvremensko iskustvo u kombinaciji sa bronzanim akcentima. Ovi apartmani će nuditi osećaj “kao kod kuće” i postati pravo utočište svima onima koji provedu dan u gradu.

more
strelica gold star
tag4

St. Regis Hotel sa pet zvezdica

St. Regis hotel će zauzeti prvih jedanaest spratova Kule Beograd, a ponudiće 119 soba i apartmana sa pogledom na gradi reku Savu. U ponudi ovog svetski poznatog hotela biće svi njegovi prepoznatljivi i renomirani sadržaji, uključujući prostora za specijalne prilike i sve usluge posvećene zadovoljstvu gostiju. Čuveni St. Regis rituali, poput specifičnog popodnevnog čaja ili koncepta ponoćne večere takođe će biti dostupni svim gostima i posetiocima. Otvaranje hotela planirano je za 2020.godinu.

more
strelica gold star
tag5

Bazen, Wellness i prostor za zabavu

Beograđani i gosti naše prestonice imaće priliku da uživaju u poznatom St. Regis baru, restoranu, luksuznom spa centru, bazenu i teretani. Na prizemnom nivou, gostima će biti dostupna dvorana i terasa koje mogu iznajmiti za svoje specijalne prilike i organizovanje svih vrsta proslava. Nakon završetka izgradnje, ovaj prostor će postati novi urbani centar grada, inspirisan i definisan lokalnim uticajima i karakteristikama.

more
strelica gold star
tag6

Javni plato višestruke namene

Plaza, odnosno višenamenski trg, nadovezuje se na prostore dvorane i terase St. Regis hotela, a predstaviće otvoreni prolaz koji povezuje novi urbani kompleks i odeljak na obali reke Save namenjen rekreaciji. Tokom dana i noći, na ovom jedinstvenom trgu će se odvijati različite aktivnosti, a biće okružen buticima i restoranima sa vrhunskom ponudom. Posetioci St. Regis hotela i Plaze imaće priliku da iskuse bajkovit osećaj, po kom je ovaj hotelski lanac poznat širom sveta.

more
logo www.eaglehills.com/kulabelgrade